• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

DIENSTEN & HERSTELLINGEN


We bieden onze klanten ook enkele gespecialiseerde diensten aan :


Het maken van bestekkoffers op maat. Bestekkoffers zijn gewoonlijk standaard 128-delig of 144-delig. Heb je een afwijkende (kleinere of grotere) samenstelling dan kunnen we een bestekkoffer laten maken exact voor de aantal stuks die in uw bezit zijn. We kunnen eveneens de verdelingen voor de bestekken rechtstreeks in de schuiven van je dressoir of ander meubel laten maken. Vaak worden ze ook in losse bakjes gemaakt die net iets kleiner zijn dan je schuiven opdat ze nog gemakkelijk kunnen weggenomen worden en zodat je schuiven aan de binnenzijde gespaard blijven. Dit alles kan zowel voor roestvrij stalen bestekken als voor verzilverde en zilveren bestekken. Voor verzilverde en zilveren bestekken wordt een speciale stof gebruikt die een anti-oxyderende werking heeft.

Het laten polijsten of herverzilveren van verzilderde of zilveren voorwerpen. Laten herverzilveren is niet goedkoop. Het is een arbeidsintensief proces waarbij de bestaande zilverlaag en krassen dienen weggepolijst te worden, waarna er pas verzilverd kan worden en waarna er nogmaals dient gepolijst te worden. Het is zeker niet goedkoper dan nieuw, eerder duurder. Het is aangewezen voor oud familiezilver waarmee men zich emotioneel verbonden voelt. Dezelfde atelier kan ook herstellingen doen in zilver, bijvoorbeeld een handvat dat losgekomen is van een dienblad of een lemmet van een mes dat afgebroken is en dient vervangen.

Het herstellen van porselein. Dit is een zeer arbeidsintensief proces van lijmen en/of herbakken. Bij het herbakken moet het proces vele keren herhaald worden. Het is echt duur en een zeer gespecialiseerd vakmanschap. Je mag ons steeds contacteren en we kunnen een offerte voor de herstelling vragen.

Het bijslijpen van kristallen glazen of voorwerpen. Dit gebeurt in het reparatie-atelier van Val Saint Lambert te Seraing. Is eens glas aan de rand een beetje geschonden of een vaas een stukje af, dan slijpen ze gewoonlijk rondom enkele millimeters weg, zodat het weer nieuw toont. Wat niet kan, is extra kristal toevoegen, men kan enkel bijslijpen (dus wegslijpen).

Het maken van lampekappen op maat. Wens je een nieuwe lampekap te kopen voor een bestaande lampevoet, dan kan je daarvcoor ooki bij ons terecht. We hebben diverse stalen van stoffen kapen en eventueel kan je er nog een speciale afboording bij kiezen in goud, zilver of een mooie kleur. Ook daarvoor kan je bij ons terecht.


Voor al deze diensten vragen we vooraf een offerte in het betrokken atelier.